Inomhusmiljön

INOMHUSMILJÖN


Hos oss sitter hundarna i boxar, alltså inte i burar eller bortstängda i rum.

Det är 2 - 10 hundar i boxarna beroende på hund- och boxstorlek. Vi följer Jordbruksverkets regler om hur stor yta en hund ska ha på dagis. Hundarna är indelade efter storlek och aktivitetsbehov.


För att minska stress har vi fasta grupper, så att hundarna inte behöver presenteras för nya hundar varje dag utan de träffar samma kompisar. Detta gör att de olika "flockarna" blir stabilare eftersom hundarna känner varandra väl. Det betyder även att vi kan vara säkra på att vi varje dag följer Jordbruksverkets regler om hur stor yta hundarna behöver i boxarna.


Tack vare vår öppna planlösning samt att vi alltid har minst en ordinarie personal inne så ser och hör hundarna oss hela tiden. Praktikanter lämnas aldrig inne ensamma med hundarna. 


Boxarna är inredda med soffor, fåtöljer och olika bäddar så hundarna själva kan välja om de vill ligga högt eller lågt, varmare eller kallare, mjukare eller hårdare. De har även möjlighet att bädda, vilket faktiskt hundar har rätt till enligt Jordbruksverkets regler. Boxarna städas varje dag och vi använder endast miljömärkta städprodukter.


Hundarna har självklart fri tillgång till fräscht vatten hela dagarna.