Vanliga frågor
Uppsala Hunddagis

VANLIGA FRÅGOR - FAQ


Hur lång tid tar det innan man får en dagisplats?

Detta är den vanligaste frågan vi får, men den är tyvärr omöjligt att svara på. För det första måste finnas en plats ledig. Om alla våra platser är uppbokade måste en hund sluta och först då vi har fått uppsägningen kollar vi igenom intresselistan för passande hundar på just den platsen. Om det t.ex. slutar en chihuahua kan vi inte ta in en rottweiler istället utan vi letar efter en individ som storleks- och personlighetsmässigt passar in på den lediga platsen. Har vi fullt är det alltså "en ut - en in" som gäller.

 

Vilka hundar får börja på Uppsala Hunddagis?

Hos oss är alla raser välkomna! Stora och små, kastrerade och okastrerade. Det viktiga är att individen passar in i vår verksamhet och trivs på dagis. Vi har dock några krav på din hund: den ska vid dagisstarten vara 4 månader, vaccinerad och smittfri, den ska gå hyfsat i koppel och inte göra utfall mot hundar/människor etc, den ska även fungera bra ihop med både tikar och hanar. 

 

Om hunden är ledig en dag - betalar man för den ändå?

Månadsavgiften gäller som betalning för platsen, inte hur många dagar som hunden är där. Man hyr alltså en plats vilket betyder att ni alltid har tillgång till den de dagar ni har hyrt den. Man kan jämföra det med att hyra en parkeringsplats, även om bilen är på service en vecka betalar du fortfarande för att få ha parkeringsplatsen kvar och för att kunna nyttja den som du vill.

 

Tar ni emot hundar på nätter och helger?

Nej, vi är inte ett pensionat. Vi tar enbart emot hundar vardagar, dagtid. Är din hund en inskriven dagishund kan dock vi i personalen, i den mån vi har tid, passa hunden nätter och helger. Detta är något vi gör frivilligt på vår fritid så det ingår inte i dagistjänsten.

 

Tar ni emot löptikar?

Under de 3 veckorna tikarna löper får de vara hemma från dagis eller hos annan hundvakt. Som kompensation erbjuder vi en mindre rabatt på den månadens avgift. För rättvisans skull kan även de med hanhundar/kastrerade tikar nyttja denna om de är borta 3 veckor i sträck.

 

Behöver hunden ha med sig något när den går på dagis?

Hunden ska vara utrustad med ett välanpassat halsband eller en välanpassad sele (som är rymningssäkert) och ett läderkoppel (alltså inte flexi eller nylon, föredrar man det hemma får man gärna ha ett läderkoppel hängandes på hundens krok på dagis). Filtar, handdukar, leksaker och skålar har vi i överflöd på dagis.

 

Är det någon uppsägningstid?

Ja, en kalendermånad är det som gäller. Ex: hundens dagisplats sägs upp den 16 januari. Då blir hela februari månad uppsägningsmånad och hela februari månad faktureras. Har ni önskemål om senare slutdatum så kommer hela den gällande månaden att vara uppsägningsmånad, ex: hunden sägs upp 16 januari och sista dag på dagis blir den 18 mars så faktureras hela mars månad. Uppsägningen ska ske skriftligt. 

 

 

Uppsala Hunddagis

 

• Dagis

• Butik

• Webshop

• Hundfys


Kontakt

 

018 - 13 03 03

 

kontakt@uppsalahunddagis.se

 

Vattholmavägen 63

754 40 Uppsala

Öppettider

 

Måndag - Fredag:

06.30 - 18.00

 

Lunchstängt:

12.30 - 13.30

© Copyright. All Rights Reserved.